Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Ποιες ειναι οι 16 τροφες που μας προσφερουν ενεργεια :


1.Τα  φυστίκια περιέχουν επίσης βιταμίνες Β, που βοηθούν στην μετατροπή του φαγητού σε ενέργεια. Τα φυστίκια είναι επίσης πλούσια στα δυσεύρετα μεταλλικά στοιχεία, όπως είναι ο ψευδάργυρος, ο χαλκός, το σελήνιο και το μαγνήσιο, όπως επίσης και αντιοξειδωτικά που κάνουν καλό στην καρδιά.


2.Οι Αγκιναρες εκτός από το να έχουν τέλεια γεύση και είναι απολαυστικό να τις τρως, οι αγκινάρες είναι μία εξαιρετική πηγή για γρήγορη ενέργειας. Δεν περιέχουν λιπαρά και θερμίδες, όμως είναι εντυπωσιακά χορταστικές, που σημαίνει πως είναι σημαντικές στο να βοηθούν να χάσετε κιλά ενώ διατηρείτε τα επίπεδα ενέργειας στην κορυφή.


3.Οι Ντοματες μας προστατεύουν από τον καρκίνο (είναι γεμάτες από lycopene), οι ντομάτες περιέχουν υψηλά επίπεδα κολλαγόνου, που δυναμώνουν τους τένοντες του σώματος, τους συνδέσμους και τον ιστό των οστών μετά από ένα σκληρό session άρσης βαρών.


4.Το σπανακι  είναι τόσο γεμάτο από θρεπτικές ουσίες που δίνουν ώθηση στην υγεία, που οι ειδικοί λένε πως προστατεύει ολόκληρο το καρδιοαγγειακό σύστημα.


5.Τα acai berries έχουν προκαλέσει αίσθηση ανάμεσα στους διαιτολόγους αυτές τις μέρες. Γιατί; Επειδή το γερό τους μείγμα από πρωτείνες, βιταμίνη Β και αντιοξειδωτικά θα βελτιώσουν την αντοχή σας όταν γυμνάζεστε, θα σας βοηθήσει να κοιμάστε καλύτερα και θα προστατεύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.


6.Εάν θέλετε να φτιάξετε μύες, τότε μία υψηλή σε πρωτείνες δίαιτα είναι ιδανική. Το κοτόπουλο είναι μία από τις καλύτερες πηγές της διατροφής - μόλις 100 γραμμάρια μπορούν να σας δώσουν σχεδόν 70% από την ποσότητα που χρειάζεστε σε καθημερινή βάση.


7.Η μεγάλη απήχηση των χαμηλών σε υδατάνθρακες δίαιτες έχουν προκαλέσει πλήγματα στη φήμη των ζυμαρικών, ωστόσο εάν προπονήστε για ένα αθλητικό γεγονός όπως είναι ο μαραθώνιος, ή εάν απλά γυμνάζεστε πολύ, τότε τα ζυμαρικά είναι μία αξεπέραστη πηγή «καυσίμων» για το σώμα σας.


8.Αποξηραμενα φρουτα και ιδιαιτερα βερικοκα


9.Είναι το αγαπημένο μας σούπερ φαγητό αυτή την περίοδο και δεν υπάρχει τίποτα το κακό να πεις για ένα λιπαρό ψάρι όπως το σκουμπρί. Είναι φτηνό, υπέροχο και γεμάτο με... καλά πράγματα. Τα ω-3 λιπαρά οξέα θα προστατέψουν την καρδιά και θα σας κάνουν να αισθάνεστε  δυναμικά.


10. Η μπανάνα είναι σχεδόν το τέλειο σνακ. Έχει ποτάσιο, πολυβιταμίνες και άφθονες ίνες, γι' αυτό τιμήστε την δεόντως πριν από ένα session γυμναστικής.


11.Η βιταμίνη C είναι μία από τις πιο βασικές τροφές, αλλά το σώμα είναι ανίκανο να την παράγει μόνο του, γι' αυτό πρέπει να την λαμβάνουμε μέσω του φαγητού. Ο φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού είναι μία από τις καλύτερες πηγές βιταμίνης C, που απαιτείται για να προστατέψουμε τους τένοντες, τα δόντια, τα ούλα, τα κόκκαλα και τα αγγεία του αίματος.


12.Τα παξιμάδια είναι τροφή γεμάτη από σύνθετους υδατάνθρακες και ευδιάλυτες ίνες, που σημαίνει πως απελευθερώνουν την ενέργεια αργά. Εάν θέλετε να μετατρέψετε τον εαυτό σας σ' έναν εκρηκτικό αθλητή, τότε ο χυλός βρώμης είναι το τέλειο πρωινό για εσάς.


13.Το φυσικό γιαούρτι είναι γεμάτο από εκείνες τις βιταμίνες Β που βοηθούν το σώμα μας να μετατρέπει το φαγητό σε ενέργεια. Επίσης είναι γεμάτο από «φιλικά» βακτήρια που διατηρούν το ανοσοποιητικό σύστημα σε καλή κατάσταση. Θα σας βοηθήσει επίσης να λαμβάνεται την καθημερινά απαιτούμενη ποσότητα κάλσιου.


14.Έρευνα έχει δείξει πως υπάρχουν μικρότερες πιθανότητες να πεθάνετε από καρδιακή προσβολή εάν τρώτε μία μερίδα σολωμού την εβδομάδα.


15.Το νεροκάρδαμο περιέχει μαγνήσιο, που διατηρεί σε ισορροπία τα επίπεδα ζαχάρου. Το νεροκάρδαμο θεωρείται επίσης να είναι ιδιαίτερα αποδοτικό στο να βοηθάει να παραμένουμε κομψοί.


16.Τα σιτηρά ολικής αλέσεως προσφέρουν ένα τέλεια ισορροπημένο πακέτο ενέργειας, προσφέροντας υγιεινά προνόμια που είναι αδύνατο να επαναδημιουργηθούν ξεχωριστά. Βιταμίνες Β, μαγνήσιο, ψευδάργυρος, σελήνιο και ίνες είναι ορισμένες από τις θρεπτικές ουσίες των σιτηρών ολικής αλέσεως τα οποια θα σας βοηθησουν στη γυμναστικη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου